Wees Bekleë

Jes. 2:22 "Moenie op mense staatmaak nie: hulle blaas so maklik die laaste asem uit. Hulle is min werd."
Hierdie teks is so ongelooflik waar. Ek en jy word elke enkele dag deur mense teleurgestel. Aan die ander kant stel ons weer op ons beurt gereeld ander mense telleur. Ek hoor die afgelope tyd van 'n hele paar gevalle waar mense groot bedrae geld verloor het omdat hulle in mense se word-gou-ryk skemas belê het. En boonop kom sommige van hierdie mense na jou toe “in die Naam van die Here”. Een persoon het R2.5 miljoen rand verloor. Ek dink dis maar omdat ons soms 'n korter pad as die Here soek. Die Here belowe nie vir ons buitensporige opbrengste in materiële terme nie. Hy sê dat, as jy kos en klere het, dan is jy versorg. Hy sê egter ook daar is goeie beloning op harde werk en dat ons oordeelkundig te werk moet gaan met wat ons het.
Maar dis een kant van die saak. Net so is daar mense met inbors, na wie toe jy enige tyd kan gaan, wie jou altyd sal help en wie jou altyd sal bystaan.

Spr. 17:17 "Op 'n vriend se liefde kan jy altyd reken; jou broer is daar met die oog op jou nood."

Spr. 27:10 "Moenie by 'n vriend wat al jou pa se vriend was, verbygaan na jou broer se huis toe as jy moeilikheid het nie: 'n buurman wat naby is, is meer werd as 'n broer wat ver is."

Mense se streke het my al verstom, as ek sien hoe hulle ander mense harteloos uitbuit. Ek is egter baie meer meer verstom wanneer ek sommige mense se goedheid raaksien. Daar is mense vir wie jy regtig die volgende kan sê: "You wear Jesus well". Hulle het hulleself so met die Here Jesus bekleë, dat ‘n mens Hom amper kan sien deur net na hulle lewens te kyk.
Posted in