Werk Toe!

Dit is seker nie altyd lekker woorde nie, of hoe? Geniet jy jou werk of is dit vir jou 'n straf? Ongelukkig lyk die statistiek oor werksbevrediging nie té goed nie, met slegs 2% mense wat regtig gelukkig is in hulle werk.

Gen 3:17–19 “Vir die mens het die Here God gesê: ‘Omdat jy na jou vrou geluister het en geëet het van die boom waarvan Ek jou verbied het om te eet, is die aarde deur jou toedoen vervloek; met swaarkry sal jy daaruit 'n bestaan maak, jou lewe lank; die aarde sal vir jou dorings en dissels laat uitspruit, en jy sal veldplante eet; net deur harde werk sal jy kan eet, totdat jy terugkeer na die aarde toe, want daaruit is jy geneem. Stof is jy, en jy sal weer stof word.'"

Dikwels word arme Eva op grond van hierdie teks beskuldig dat haar sonde daarvoor verantwoordelik is dat ons so hard moet werk. Dit is egter nie die waarheid nie, aangesien dit opdrag dat ons moet werk reeds aan die mens gegee is direk na sy skepping.

Gen 2:15 "Die Here God het die mens in die tuin laat woon om dit te bewerk en op te pas." Hierdie vers het heel duidelik niks te make met Eva se ongehoorsaamheid nie.
Die vraag is eerder: “Hoe gelukkig is jy daar by die werk waar jy die meeste van jou tyd deurbring?”

Ps 37:3 "Vertrou liewer op die Here en doen wat goed is, woon en werk rustig voort.

Hierdie is skitterende raad. Moenie op mense vertrou nie, doen jou werk rustig en doen wat goed is. Dit was geensins Adam en Eva se skuld nie. Dus, gaan met entoesiasme werk toe sodat jy 'n verskil kan maak in ander se lewens, maar ook sodat dit 'n verskil kan maak in jou eie lewe. Gee eer aan die Here vir Sy genade. Lekker werk!
Posted in