Ek Is Bly

Fil. 4:4 "Wees altyd bly in die Here! Ek herhaal: Wees bly!"

As iemand vir jou goeie nuus gee sê ons mos graag: "Ek is bly". So 'n snaakse kort woordjie “bly”. Kom van blydskap af. 'n Woord wat genoegdoening aandui; 'n aangename gevoel wat in jou opwel, vreugde, vrede, dankbaarheid, lekkerte.

As jy nou vir my vra waarvoor ek bly is, kan ek jou vir die res van die dag besig hou. Ek is bly dat dit gister lekker gereën het, ek is bly dat ek met 'n wonderlike vrou getroud is en dat ons twee wonderlike kinders het. Ek is bly dat die Here ons so seën in ons gemeente en ek is bly dat ek vandag weer 'n heerlike bord kos gaan eet. Ek is bly dat ek vanaand na ‘n dag se werk 'n heerlike warm stort kan vat en kan gaan inkruip in ‘n gemaklike bed. Ek kan lank hiermee aangaan, maar hierdie teks het eintli die ware bron van blydskap raakgevat. “WEES BLY IN DIE HERE!”

Niks van die dinge wat my bly maak kom van myself af nie en dis 'n groot seën om te besef dat dit ALLES die Here se genade is. Ongelukkig laat ek egter dikwels toe dat aardse dinge hierdie blydskap by my steel. Dis die tye wat ek my oë van die Here af wegvat en in ondankbaarheid verval. Maar vandag wil ek myself maar net weer herinner dat ek net bly kan wees in die Here en in Hom alleen. Daar is tog niemand anders om voor dankie te sê nie. Daarom sê ek: “Dankie Here!”
Posted in