‘n God van Liefde

Dit is mos hoe ons die Here ken, of hoe? Van Genesis tot Openbaring is dit die boodskap wat oorgedra word en ek en jy het daarmee grootgeword. Tog, al vergewe die Here ons oortredinge, moet ons gewoonlik die gevolge van daardie verkeerde besluite steeds dra. Maar daardie gevolge maak nie dat ons ongered is as ons reeds ons harte vir die Here gegee het nie.
Ongelukkig is daar deesdae die mees haarrysende teorieë waarmee mense vorendag kom. Een van die baie gewildes is dat jou voorouers in dinge betrokke kon wees wat veroorsaak dat jy sukkel met jou gesondheid, dat jou finansies nie uitwerk nie, dat jou huweliksbootjie in die riete vassit en dat jou kinders in gemors betrokke is. Dit verstom my dat hierdie dinge uit die Bybel gestaaf word deur die aanhangers hiervan.

Straf die Here my dan nou vir my voorouers se oortredinge? Gaan die Here dan my kinders en kleinkinders straf oor dinge wat ek (dalk selfs onbewustelik) doen? Ek kry net eenvoudig nie 'n liefdevolle Here in hierdie prentjie ingepas nie.

Joh 3:16 “God het die wêreld so liefgehad dat Hy sy enigste Seun gegee het, sodat dié wat in Hom glo, nie verlore sal gaan nie maar die ewige lewe sal hê."

Hy het Sy Seun gestuur vir MY sondes, sodat EK nie verlore gaan oor my eie sondes nie, hoe sal ek dan swaarkry as gevolg van ander se sondes?

Ek lees van 'n man wat 'n drankprobleem gehad het en hard daarteen geveg het. Op 'n stadium het hy sy hart vir die Here gegee, maar ongelukkig steeds gesukkel met sy verslawing. Hy is toe eendag in 'n ongeluk oorlede en laat toe sy vrou en dogter agter. Iemand wat toe te hore kom van sy ongelukkig maak toe die volgende uitlating: "Hy het tot bekering gekom maar nie sy verslawing gelos nie en nou is hy dood. Die Here laat nie met Hom speel nie."

Die persoon insinueer toe dat die Here hom op hierdie manier gestraf het. Maar het die Here toe sy vrou en kind ook op die koop toe ook gestraf vir sy sonde, deur hom weg te neem van hulle? 'n Kind wat haar pa amper aanbid het en baie lief was vir hom? Dit het my net laat dink dat dit 'n absolute liefdelose God moet wees wat dit doen. Indien dit waar sou wees, het niemand van ons 'n kans teen sonde nie, nie eers jou eie sonde nie, wat nog van die sondes van ander. DIT is wat my maar net laat verstaan hoekom genade so onverstaanbaar groot is.
Posted in