Al Sou die Vyeboom nie Bot nie

Was jy al ooit in die situasie dat jy die Here loof en prys midde in 'n ongelooflike groot storm? Het jy al ooit gedink jy gaan eerder dankie sê, as om te vra om verlos te word van hierdie ellende? Het jy al ooit regtig gedink dat die groter prentjie (wat dalk nou totaal sinneloos lyk) belangriker is as nou se oorlog? Ek sê jou eerlik dat ek nie kan dink dat ek dit sal doen nie. Dít is egter presies waaroor Merlin Carothers se boek "Prison to praise" gaan. Baie goeie leesstof.
Ek wil nou weer 'n lied, wat vreeslik lekker sing, hier aanhaak. Die lied se woorde kom net so uit die Bybel uit.

Hab. 3:17-18 "Al sou die vyeboom nie bot nie en daar geen druiwe aan die wingerde wees nie, al sou die olyfoes misluk en die lande geen oes lewer nie, al sou daar geen kleinvee in die kampe meer wees nie en die beeskrale sonder beeste wees, nogtans sal ek in die Here jubel, sal ek juig in God, my Redder."

Hierdie lied is een van my groot gunstelinge, maar ek wonder of ons aldag besef wat ons regtig sing. Ek sou dit as volg verwoord: "Here, al het ek nie meer 'n werk of enige inkomste nie (al sou die vyeboom nie bot nie), en al sou ek alles verloor wat ek besit (geen kleinvee in die kampe nie), sal ek hardop vir U loof en prys, ek sal kliphard jubel en U Naam grootmaak."

Sjoe, ek weet darem nie. Maar ek kan jou sê, ek was ook al in slegte situasies vasgevang wat net soos 'n donker tonnel gelyk het, maar as ek terugkyk loof en prys ek die Here, want ek pluk nou die vrug daarvan. Dus, as ek werklik kan sê dat ek die Here ten volle vertrou, moet ek Hom loof en prys as iets sleg gebeur, want Hy ken die uiteinde en ek behoort mos te weet dat dit goed sal wees vir my ook. Maar om dit te doen is nie altyd maklik nie!
Posted in