Doen Slegs U Wil Heer

Doen slegs U wil Heer - U wil met my, U, Pottebakker, met my, die klei. Vorm my en maak my, net soos U wil. Op U bly wag ek, nederig en stil.

Waarskynlik neurie jy nou hierdie pragtige liedjie sommer saam met my. Dis 'n wonderlike liedjie as jy dit sing. Hiermee ons dat ek en jy deur God se hande gevorm word. Die pottebakker kies die beste klei wat beskikbaar is en begin om dit met liefde te vorm. Dan word daar uiteindelik 'n volmaakte kunswerk geskep. So vorm die Here jou en my ook. Maar lees gou weer daardie woorde, dan besef jy dat jy die Here uitnooi om jou te vorm, jy gee Hom toestemming om jou te brei, uit te rol, in twee te skeur, hardhandig met krag genadeloos te vorm. Jy gee vir Hom toestemming om jou deur swaar tye te laat gaan. Jy sien, as die Pottebakker jou vorm, gaan jy in die proses seerkry; jy gaan wonder of dit nodig is dat Hy dit so hardhandig doen. Ongelukkig is dit nodig. Wanneer daardie klei reg voorberei is begin Hy jou vorm met Sy groot sagte hande. Hy spin jou op daardie wiel en jy begin verander in 'n meesterstuk, NET soos Hy jou wil hê, nie noodwendig soos jy wil lyk nie.

Jer. 18:16 "Kan Ek nie met julle doen wat hierdie pottebakker met die klei gedoen het nie, Israel? vra die Here. Soos klei in die pottebakker se hand, so is julle in my hand, Israel."
As Hy klaar is om jou te vorm kyk Hy met met deernis na hierdie meesterstuk, en dan sê Hy: “Jy is myne.” Maar dan is Hy nog steeds nie klaar nie, want dan gaan jy vuur toe. 'n Pot word blykbaar gebak teen 1260 °C. Dit is verskriklik warm! Sonder hierdie stap is die pot egter nutteloos. Wanneer ons daardie mooi liedjie sing, gee ons ook vir die Here toestemming om ons in daardie vuurwarm oond te sit. Pot-wees is nie maklik nie. Daarom móét jy vir die Here toestemming gee om jou so te vorm. Dalk word jy op die oomblik geknie of dalk is jy reeds in die vuur. Maar dit is nodig, al voel dit soms wreed. Eers dán is Hy tevrede. Dan word jy Sy volmaakte pot. Wat 'n voorreg!
Posted in